Be yourSELFIE!

Apreciate și criticate, selfie-urile au multe de spus despre oameni. 

 

Deși mulți se simt sufocați de selfie-uri pe platormele de socializare (Instagram afișând peste 270 de milioane de #selfie la un search), acestea continuă să fie apreciate și să-i răsplătească pe autori cu doze mici de dopamină. Deci reward-ul e mare și molipsitor. 

Dar selfie-urile spun povești și asta le face atât de atractive pentru "admiratori". Mai ales atunci când protagoniștii sunt atât de celebri încât selfie-ul lor de grup poate bloca Twitter-ul pentru scurt timp, din cauza valului de milioane de reacții în doar primele minute de la postare.

Cât de autentice sunt aceste povești depinde doar de protagoniștii lor.

 

Punerea în scenă nu e deloc complicată. Câteva hint-uri pentru un set-up bun și accesorii foto de bază pentru un selfie pot transforma pe oricine într-un auto-portretist respectabil, mai ales în contextul în care smartphone-urile și iPhone-urile sunt echipate cu camere tot mai performante și mai multe. 

 

Lumina

 

Lumina este esențială în fotografie, iar pentru un selfie e și mai și... Cum ar spune vloggerul Jordan Liberty, “lumina este cel mai bun produs de înfrumusețare”. Într-un selfie-session, dacă poți, caută în primul rând lumina naturală! Chiar dacă ești în interior, caută o fereastră. Iar dacă e noapte, evită lumina albastră a ecranelor sau pe cea galbenă și orientează-te ca o floricică spre lumina albă, care imită lumina zilei.

Și dacă e întuneric de-a dreptul, atunci singura opțiune rămâne flash-ul – pe care în general camerele frontale nu îl au, dar care poate fi “improvizat” în diverse aplicații foto, precum Snapchat. Deși selfie-ul va căpăta un aer mai blue, luminozitatea rămâne mai bună decât întunericul noise-uit.

Umbrele

 

Dacă lumină vrei din plin, umbre nu vrei deloc într-un selfie. În miezul zilei, cu soarele deasupra capului, umbrele de sub ochi pot da cearcăne selfie-urilor, ideală fiind lumina răsăritului sau a apusului. La orele de aur, lumina schimbă tot – de la atmosferă la “make-up”.

Unghiul

 

În funcție de propria fizionomie, fiecare are unghiurile lui bune și mai puțin bune... Dar, în general, nu prea arată nimeni bine fotografiat de jos, de sub bărbie, în timp ce majoritatea se bucură de o încadratură avantajoasă atunci când camera e mai sus și bărbia e mai jos. Iar pentru asta îți recomandăm un selfie stick!

Selfie Stick-ul

Pune mâna pe un Selfie Stick Vetter Pro 2nd Gen și caută cu ușurință unghiul și încadratura perfecte. Un stick telescopic va duce camera la înălțimea ideală pentru oricine vrea să pară cât mai zvelt și la distanța necesară pentru a încadra un număr mai mare de oameni sau mai mult din fundalul poveștii tale. Cu telecomanda la îndemână, selfie-urilor sunt o plăcere! 

 

Fundalul

 

Contextul contează mult pentru calitatea unui selfie, dar atunci când locația nu te ajută, simplitatea salvează situația. Caută un background neutru și nu uita de lumină sau de umbre și nu ai cum să dai greș.  

Zâmbetul

 

Selfie-urile ies mai bune cu un zâmbet natural. Iar când trebuie să fie mai seriose, pentru o poză de CV, de exemplu, specialiștii ne recomandă să zâmbim cu ochii. ;)

Naturalețea

 

Postura, coafura, make-up-ul, toate trebuie să fie relaxate pentru un selfie reușit. Altfel, pare chinuit, forțat. Spotaneitatea momentului dă mereu cele mai bune rezultate, iar atunci când sesiunea selfie e programată cu un scop anume, relaxează-te și experimentează – încearcă mai multe ipostaze, din mai multe unghiuri! În mișcare te ”dezmorțești” și te exprimi mai liber. Mai multe încercări te vor ajuta nu doar să ai de unde alege, ci și să-ți descoperi unghiurile favorabile pentru selfie fotogenic.

Sesiunea foto prorpiu-zisă

 

Cu perseverență îți poți crește gradul de reușită, deci nu ezita să tragi mai multe cadre! Merită să aduni mai multe variante în folder. Dincolo de unghiuri și încadraturi, pozele pot ieși mișcate și riști să regreți mai târziu că nu ți-ai dat mai multe șanse. În vacanțe sau la evenimente, mai ales fără un selfie stick, mișcările necontrolate se văd în multe poze.